Een dessert waar je mij echt voor wakker mag maken. Ik hou zo enorm van chocolade mousse.
In Parijs heb ik het meerdere keren gegeten en als het op een menukaart staat, is de kans groot dat ik het bestel.
In eerste instantie denk je misschien dat chocolade mousse een saai dessert is, maar toch ben ik altijd weer verrast. Er zit zoveel smaak aan en ik vind het ZO ongelooflijk lekker. Vooral met een snuf grot zeezout.
Wat ook fijn is aan zo’n mousse, is dat het heel makkelijk te maken is. Dit kan iedereen en het is heel snel klaar. Je moet alleen even geduld hebben, want de mousse moet opstijven in de koelkast.
2 glazen
Duur: 25 minuten en minimaal 2 uur koelen
Baileys chocolade mousse
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille aroma
- Zakje klopfix (7gr)
- 100 gram kristalsuiker
- 3 eieren (eiwit)
- Pure chocoladereep (80 gr) + extra voor chocoladerasp
- 5 eetlepels Baileys
- Snufje grof zeezout
Bereiding
- Klop de slagroom met vanille aroma, klopfix en kristalsuiker stijf in een kom.
- Pak een andere schone kom en voeg 3 eiwitten toe. Mix de eiwitten met een mixer, totdat de eiwitten wit en ‘stijf’ worden. Als je de kom andersom houdt, mag er niks uitvallen.
- Smelt de pure chocolade (au bain marie) en voeg toe aan de eiwitten in de kom. LET OP: bewaar een klein beetje chocolade voor de rasp/topping.
- Voeg bij de het chocolademengsel ook de slagroom en de Baileys. LET OP: Bewaar wat slagroom voor de topping.
- Roer met een lepel of spatel alles goed door elkaar.
- Vul de glazen met de mousse en top af met een snufje grof zeezout.
- Nadat de mousse voor minimaal 2 uur in de koelkast heeft gestaan, kun je deze aftoppen met wat slagroom en geraspte chocolade.
- Bekijk hier de video!