Baileys, chocola, cheesecake, brownie en chocolate chip cookies. Ikzelf ga stuiteren van geluk als ik deze combinatie hoor, want dit is écht een gevalletje “alles wat lekker is in 1 taart”.
Het klinkt als een droom en zo voelt het ook een beetje als je hem opeet. Puur geluk.
Mocht je denken dat cheesecake maken moeilijk is en lang duurt, nou, dat valt echt heel erg mee.
Het wachten op de taart in de oven en het afkoelen is het meeste werk.
Ik zou het aan iedereen aanraden om deze te proberen, want hij is het gewoon waard!!
Oja, je kunt wat punten invriezen ook! Mocht het allemaal te veel zijn.
1 cheesecake
Ingrediënten
• 2 grote eetlepels boter
• 2 pakken chocolate chip cookies
• Baileys
• 500 gr roomkaas philadelphia
• 125 gr zure room
• 120 gr kristalsuiker + 30 gram voor slagroom
• 3 theelepels vanille aroma
• 1 eetlepel bloem
• 3 eieren
• 400 ml slagroom
• 100 gr chocolade (melk of puur)
• 1 zakje klopfix
• 4x AH mini brownie chocolade (4 stukjes brownie, niet 4 pakken brownies !!)
• Snuf zout
Bereiding
• Maal 1 pak chocolate chip cookies fijn met een foodprocessor.
• Laat de boter smelten in een steelpannetje en giet dit bij de fijngemalen koekjes. Roer dit goed door elkaar.
• Bedek de bodem van een taartvorm (24 cm) met bakpapier. Ik spoot de zijkanten nog in met bakspray. Giet het koekmensel hierin en druk alles goed aan met een lepel, zodat er een gladde, rechte bodem ontstaat.
• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de bodem hier voor zo’n 6 tot 8 minuten in. Laat hem vervolgens even afkoelen buiten de oven.
• Mix de roomkaas met suiker, snuf zout, zure room en 2 theelepels vanille aroma met een mixer. Voeg dan één voor één de eieren toe.
• Schep nu de eetlepel bloem erbij en ongeveer 5-6 eetlepels baileys. Roer dit met een spatel goed door elkaar.
• Snijd de kleine brownies in blokjes en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer voorzichtig door elkaar met de spatel.
• Verlaag de oven naar 160 graden en zet de taart hier voor zo’n 60-65 minuten in. Laat hem daarna goed afkoelen in zijn vorm.
• Maak voor de chocolade ganache 250 ml slagroom warm in een steelpannetje en doe hier vervolgens de chocolade en een grote scheut baileys bij. Wanneer alles is gesmolten en er een dikkere chocoladesaus is ontstaan, giet je dit over de bovenkant van de taart.
• Maal het andere pak chocolate chip cookies nu ook fijn in de foodprocessor (je hoeft niet alles te gebruiken, mag wel). Strooi al deze kruimels over de chocolade laag heen, zodat die helemaal bedekt is met koekkruimels.
• Mix als laatste de rest van de slagroom met de 30 gram suiker, 1 theelepel vanille aroma, de klopfix en weer een grote scheut baileys. Mix dit net zolang, totdat er een stevige slagroom ontstaat. Gebeurd dit niet (heb wel geduld!), voeg dan nog een zje klopfix toe.
• Schep de slagroom in een grote spuitzak met een mooi spuitmondje en maak mooie toefjes op de taart.
• Laat de taart ongeveer 1 à 2 uur in de koelkast staan. Haal hem omgeveer een kwartier voor het serveren eruit.