Aziatische pokébowl

21 maart 2022

Aziatische pokébowl

Aziatisch eten is geweldig, een pokébowl is geweldig, dus een Aziatische pokébowl is één groot feest in je mond en ik kan het weten na dit recept.

Een standaard pokébowl, zo’n een met zam- en tonijnsashimi, zeewiersalade, avocado, sojasaus, sojabonen etc., heb ik zo vaak gegeten, dat het eigenlijk niet meer speciaal is. Niet dat ik hem nooit meer ga eten, want het is en blijft gewoon enorm lekker.

Toch wilde ik er een vervanger op vinden en dat is aardig gelukt.

Ik denk eerlijk gezegd toch dat ik een beetje van het Aziatische bloed in mij heb. Het liefst eet ik iedere dag rijst met kip/vis in saus en hapjes als dumplings, gyoza, gevulde rijstvellen bestel ik gelijk als het op een menukaart staat.

En ik weet ook zeker dat als ik een reis naar Azië boek, ik 3 keer op een dag warm eet en als tientonner terugkom, maar het is allemaal zó lekker.

Dit recept ziet er misschien wat lastiger uit om te maken, maar dat valt helemaal wel mee. Het is het in ieder geval allemaal waard.

2 personen

Ingrediënten

• 250 gr sushirijst

• 5 eetlepels sushiazijn

• 1 theelepel zout

• 350 ml water

• 1 avocado

• +- 12 gamba’s

• 14 kleine champignons of 8 grote

• 2 cm gember

• 1 teen knoflook

• 1 rode ui

• 3 eetlepels yakitorisaus + 2 extra

• Scheut sojasaus

• 2 shanghai paksoi (mini paksoi)

• 1 bosuitje

• 1 rode paprika

• Zwarte sesamzaadjes ter garnering

• Peterselie ter garnering

Bereiding

• Voor de sushirijst meng je de sushirijst met de sushiazijn, een snuf zout en het water in een pan.

• Breng dit aan de kook, zet het vuur dan iets lager en laat 10 minuten koken met de deksel op de pan. Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de deksel 15 minuten op de pan zitten.

• Snijd de paprika in reepjes, de rode ui in ringen en de mini paksoi in tweeën. Bak dit in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de champignons in partjes (als ze erg klein zijn, houd je ze heel) en snijd de gember en knoflook fijn. Bak deze met de gamba’s en wat peper, zout en sojasaus in een andere pan met olijfolie.

• Voeg na ongeveer 2 minuten de 4 eetlepels yakitorisaus en cashewnoten toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog even een paar minuten bakken.

• Snijd de avocado in dunne plakjes.

• Schep de sushirijst op je bord en leg daar omheen de gamba’s, groenten en avocado. Garneer alles met wat fijngesneden bosui en sesamzaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Tomaat- paprika soep
Ceaser salad sandwich
Tiramisu wentelteefjes
Orzo truffel carbonara
Cookies