Aziatische noedels

6 oktober 2023

Aziatische noedels

Ik hou zoooo van noedels én van scrambled eggs, dus deze combinatie was wederom geweldig. Dat hadden jullie natuurlijk al wel verwacht, want anders deel ik het niet met zoveel enthousiasme.

Sommige mensen lusten geen eieren, of die hebben nooit eieren thuis, of ze eten het 1 keer in een jaar. Mijn mond valt dan open, want ik eet (bijna!) iedere dag ei. Hier thuis worden de eieren iedere dag bijgevuld door een nieuw pak, want iedereen eet het.

‘S avonds na sporten een cracker met scrambledd egg, of twee zachtgekookte eitjes. Héérlijk. Daar kan ik echt van genieten!!

Noedels kan ik eigenlijk ook gewoon iedere dag eten. Laatst maakte ik butter chicken noedels (die is al door 3/4 van m’n volgers gemaakt) en die waren ook zó lekker. Dit is een compleet andere variant, maar weer super!!

2 personen

Duur: 25 minuten

Aziatische noedels met scrambled egg

Ingrediënten

Voor de dressing:

5 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel bruine suiker

2 theelepels ketchup

1 eetlepel sesamolie

1 kleine theelepel sambal

Voor de noedels:

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 150 gr doperwten

• 150 gr mais

• 125 gr shiitakes

• 200-300 gr ramen noodles

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 mespunt chilivlokken

• Peper en zout

• 2 eieren

• Klont boter

• Handje cashewnoten

• Eventueel wat koriander

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.

• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Voeg de shiitakes toe aan de pan en strooi er peper, zout, chilivlokken en paprikapoeder over. Bak even lekker mee en voeg dan de mais, doperwten en cashewnoten toe.

• Voeg nu de voorgekookte noedels toe en voeg na 2 minuten de dressing toe. Roer alles weer goed door elkaar.

• Kluts twee eieren in een kom en laat een klont boter smelten in een aparte pan. Voeg het geklutste ei toe en roer door elkaar met een rubberen spatel, totdat je een lekkere scrambledd egg krijgt.

• Schep de noedels op je bord en schep het ei erbij. Garneer eventueel met wat koriander als je dat lust.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies