Aziatische noedels

16 februari 2024

Aziatische noedels

Aan deze noedels zit zoveel smaak en dat terwijl er maar weinig ingrediënten voor nodig zijn. (Ook weleens lekker. 😉)

Normaal gesproken begin ik een noedel- of pastarecept altijd met wat knoflook en ui, maar eigenlijk hoeft dat niet altijd.

Noedels vind ik super lekker en dan voordal de udon noedels. Deze zijn dikker en ik gebruik de straight to wok, dus dat is extra makkelijk.

Dat maakt dit recept ook een eenpansrecept.

2 personen

Duur: 20 minuten

Aziatische noedels met kip

Ingrediënten

• 500 gr Udon noedels straight to wok

• 1 stronk/bos paksoi

• 300 gr kipfilet

• Peper en zout

• 2 theelepels sriracha Go-Tan

• 4-5 eetlepels sojasaus

• Klont boter

• 1 bosuitje

• 5 eetlepels mais

• 1 limoen

• Eventueel wat koriander

Bereiding

• Snijd de kipfilet in reepjes en strooi er peper en zout over. Bak in een pan met wat olijfolie.

• Voeg na een paar minuten de boter toe, bak even mee en voeg dan de fijngesneden paksoi toe.

• Schep de sriracha erbij en voeg de sojasaus toe.

• Snijd een limoen in partjes en knijp deze uit boven de pan. Voeg de udon noedels toe en roer heel goed door elkaar.

• Voeg de mais toe en roer weer goed door elkaar.

• Schep de noedels op je bord en garneer met fijngesneden bosui en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Broodje caprese met krokante prosciutto
Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Cookies