Één van de lekkerste recepten die Han Go en ik samen maakten: heilbotfilet in een aziatische saus. Óh wat was dit genieten en wat is dit makkelijk.
Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, maar er zit echt heel veel smaak aan. Precies wat je wil, toch? 😉
Je zou dit recept ook met een andere stevige witvis kunnen maken, maar wij gebruikten verse heilbotfilet. Één van de lekkerste soorten vis als je het ons vraagt.
2-3 personen
Duur: 25 minuten
Aziatische heilbotfilet
Ingrediënten
• 500 gram heilbotfilet
• Peper en zout
• Zonnebloemolie
• +- 150 gram boter
• 2 grote theelepels sriracha Go-Tan
• 3-4 eetlepels sojasaus Go-Tan
• 1 bosui
• 1 limoen
• Peterselie voor de garnering
Tip: serveer dit met roerbakgroenten.
Bereiding
• Strooi peper en zout over de heilbotfilet
• Laat de olie goed warm worden in een pan en bak de heilbot hier om en om (+- 3 om 3 minuten) in.
• Voeg nu een klont boter toe aan de pan en schep steeds een beetje van de jus over de heilbotfilet. Draai de heilbot nu om.
• Voeg de sriracha toe aan de pan, roer een klein beetje door de pan en voeg dan de sojasaus toe. Laat alles even pruttelen.
• Knijp het sap van een halfe limoen uit over de pan met vis en saus en garneer alles met fijngehakte bosui en peterselie.