Beloof alsjeblieft dat je deze gaat maken. A.U.B. !?
Alles met ‘Aziatisch’ ervoor vind ik lekker en dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik wist vooraf al dat dit lekker zou worden, maar dat het ZO geweldig zou worden, had ik even niet verwacht haha.
Dit is dezelfde saus als de noedels die ik eens maakte. Ik kreeg toen van iedereen te horen: ‘Ik had niet verwacht dat het lekker zou zijn, omdat het zo weinig ingrediënten zijn. Nu staat ‘ie iedere week op tafel.’ Logisch als je het mij vraagt. Deze saus is geweldig en heeft gewoon niet meer nodig.
Deze gnocchi is vegetarisch, maar je kan er zelf natuurlijk wat kip of vis aan toevoegen. Zelf mis ik dat niet in dit recept, want gnocchi is heel machtig.
2 personen
Duur: 20 minuten
Aziatische gnocchi
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi
- 1 rode paprika
- 10 champignons
- Sesamzaadjes
- 1 komkommer
- Handje cashewnoten
- 2 theelepels sriracha Go-Tan
- 4-5 eetlepels sojasaus
- Klont boter (+- 75 à 100 gram)
- 1 limoen
- 1 bosui
- Koriander naar wens
Let op: geen sriracha mayonaise, maar de rode sriracha
Bereiding
- Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes en bak in een pan met een klein laagje olijfolie (+- 6 eetlepels).
- Voeg na een paar minuten de boter toe en voeg na 2-3 minuten de sriracha en sojasaus toe. Knijp een halve limoen uit boven de pan. Blij roeren en laat de saus even pruttelen.
- Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Voeg de gnocchi toe aan de pan, roer weer door en laat alles nog even pruttelen. Is de saus te dun? Voeg een beetje allesbinder of maizena toe.
- Voeg nu de cashewnoten toe aan de pan, roer even door elkaar en schep de gnocchi op de borden.
- Garneer de gnocchi met fijngesneden bosui, koriander naar wens en heel fijn gesneden/geschaafde plakjes komkommer.