Avocado torpedo garnalen tartaar

20 december 2023

Avocado torpedo garnalen tartaar

Tartaar is natuurlijk echt iets voor de feestdagen en de tonijn- zalm en steaktartaar zijn standaard. Deze zijn heel lekker, maar je ziet ze overal voorbijkomen.

Torpedo garnalen vind ik (en met mij nog heel veel mensen) ongelooflijk lekker. Wat dacht je daarom van deze tartaar met guacamole, torpedo garnalen en chilisaus? Ik vond het echt méga lekker en eigenlijk heel simpel.

Ik kocht deze bij de Sligro, maar viswinkels hebben deze garnalen ook te koop. Bij de winkel waar ik werkte, werd dit dagelijks heel veel verkocht. Hmmm…

Met dit voorgerecht laat je al je gasten smullen. Dat weet ik zeker!

1 persoon

Duur: 15 minuten

Avocado-torpedo garnalen tartaar

Ingrediënten

Voor de guacamole:

• 1 rijpe avocado

• 1 theelepel citroensap

• Peper en zout

• 2 theelepels furikake kruiden

• Snuf paprikapoeder

• 6 takjes bieslook

Verder:

• 4 torpedo garnalen

• Sweet chilisaus

• 1 eetlepel strooikaas

• Siracha mayonaise

• 1 eetlepel gebakken uitjes

• Snuf furikake kruiden

Nodig: 1 bakring (8 cm)

Bereiding

• Snijd de bieslook fijn en meng dit met de andere ingrediënten voor de guacamole in een kom.

• Verwarm een flinke laag olijfolie in een pan en frituur de torpedo garnalen hier om en om in. Snijd deze vervolgens in stukjes.

• Zet een bakring op het bord en schep de guacamole erin. Druk aan en strooi wat kaas erover. Verdeel nu de stukjes torpedo garnalen over de guacamole en haal de bakring er voorzichtig af.

• Garneer met siracha mayonaise, wat furikake kruiden en gebakken uitjes.

• Schep wat chilisaus rondom de tartaar.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies