Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon

13 juli 2024

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon

Dit is misschien wel de lekkerste avocado toast die ik ooit gegeten heb.

Alles klopt aan dit recept. Ik ben zelf natuurlijk groot fan van geitenkaas en daarom vind ik het ook zo’n hit, maar de plakjes avocado daarop en de krokante bacon daar weer op, zorgt ervoor dat het hele plaatje klopt.

Zo’n lunch is overigens ook heel makkelijk te maken. Neem gewoon iĆ©ts langer de tijd en geniet van een mega lekker broodje. Zo wordt je lunch een feestje!

2 broodjes

Duur: 20 minuten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon

IngrediĆ«nten 

  • 1 rijpe avocado
  • 2 plakken bruin brood
  • 150 gram geitenkaas
  • 2-3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote eetlepel honing
  • peper en zout
  • 15o gram bacon
  • Bosje bieslook (10-12 takjes)
  • Eventueel wat chilivlokken naar wens

Bereiding

  • Verwarm een klein drupje olijfolie in een pan en bak de plakjes bacon hier krokant om en om in. Snijd deze vervolgens fijn.
  • Meng de geitenkaas met peper, zout, olijfolie, honing en Griekse yoghurt in een foodprocessor of blender. Maal fijn, totdat je een zachte, opgeklopte geitenkaasspread hebt. Schep alles in een spuitzak.
  • Besprenkel de plakjes brood met wat olijfolie en zet ongeveer 10 minuten in de oven. Wil je het broodje liever zacht? Sla deze stap dan over.
  • Maak mooie toefjes van de geitenkaasspread op de broodjes.
  • Snijd de avocado in dunne reepjes en verdeel deze over de geitenkaas. Strooi hier peper en zout over.
  • Verdeel daarover de bacon en garneer alles met fijngesneden bieslook en eventueel wat chilivlokken naar wens.

 

Bekijk ook deze recepten

Restaurants in Utrecht
Eiwitrijke cottage cheese pannenkoeken
Udon noedels met groenten
Gevulde zoete aardappel met gehakt in tomatensaus en guacamole
Cookies