Avocado board

22 december 2022

Avocado board

Óveral waar ik kijk zie ik butterboards voorbijkomen. Dit houdt in dat een plank besmeerd wordt met boter en belegd is met verschillende toppings. Eigenlijk hetzelfde als brood/toast met een dip, maar dan een mooi opgemaakte dip.

Zelf wilde ik wat anders en ik zag vorige week al eens een avocado board voorbij komen. Dat is precies wat ik wilde en waar ik gek op ben. Ik wist vooraf al dat dit zou lukken en het heerlijk zou worden. Door die heerlijke brioche toastjes wordt het natuurlijk nóg lekkerder. Ik zou eigenlijk een gigantische samenwerking moeten krijgen met brioche brood. Dat zou pas leuk zijn!

1 avocado board

Ingrediënten

2 avocado’s

2 theelepels citroensap

1 eetlepel Griekse yoghurt

Peper en zout

1 mespunt chilivlokken

Snuf paprikapoeder

Snuf furikake kruiden

Handje pistache- en pecannoten

Feta

1 bosui

2 brioche broodjes

Bereiding

• Prak de avocado met de citroensap, peper en zout en yoghurt in een kom.

• Maak met de achterkant van een lepel kleine toefjes op een plank.

• Snijd de nootjes fijn en verdeel deze over de avocado.

• Strooi wat chilivlokken, paprikapoeder en furikake kruiden over de plank en verkruimel de feta erover.

• Snijd de bosui fijn en verdeel ook deze over de plank.

• Snijd de brioche broodjes in dunne plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, strooi er wat zout over en besprenkel met olijfolie. Zet de broodjes voor ongeveer 7-8 minuten op 180 graden in de oven, totdat ze bruin/krokant zijn.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies