Avg’tje met pulled chicken en groenten spiezen

21 februari 2022

Avg’tje met pulled chicken en groenten spiezen

Er is mij al vaak gevraagd of ik ook wat avg’tjes (aardappel vlees groente) wil delen op mijn account. U vraagt, ik draai.

Om even eerlijk tegen jullie te zijn, ik eet dat dus bijna nooit. Gekookte aardappelen bijvoorbeeld eet ik precies 0,0 keer in het jaar. Gebakken wel wat vaker, maar ook niet iedere week.

Het was daarom even een avondje goed nadenken over een avg’tje dat best simpel is, er leuk uit ziet op de foto (een bord spinazie met een gehaktbal gaan jullie namelijk niet op klikken) en een wat ik zelf ook echt lekker zou vinden.

Nadat ik voor het eerst pulled chicken heb gemaakt (over die gewéldige nachos), wist ik gelijk dat dat de “V” in het recept zou zijn.

Verder is het eigenlijk gewoon een mix van alles wat ik lekker vind op één bord. En ik denk eerlijk gezegd dat jullie hier ook wel blij van zullen worden.

Je kunt hem vanavond al maken! Zo heb je naast die storm en het idee dat het maandag is, toch nog iets leuks op de planning vandaag.

2 personen

Ingrediënten

• 1 kipfilet p.p.

• 3 eetlepels ketjap manis

• 1 eetlepel ketchup

• 1 zak aardappelpartjes met schil 500 gr

• Snuf paprikapoeder

• 2 grote takjes rozemarijn

• 1 aubergine

• 6 champignons

• 1 courgette

• 1 prei

• 1 ei

• 8 cherrytomaatjes of honingtomaatjes

• Peper en zout

• 6 spiesjes *

Bereiding

• Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilets hier zo’ 15 minuten in. Leg ze vervolgens op een snijplank en trek ze met 2 vorken uit elkaar.

• Snijd de aubergine, courgette en prei in plakken van ongeveer 1 à 2 cm. Maak hier, samen met de champignon erbij, spiesjes van. De volgorde van de groenten mag je zelf weten natuurlijk.

• Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en strooi er wat paprikapoeder over. Verdeel ook de takjes rozemarijn over de schaal en besprenkel alles met olijfolie.

• Leg de spiesjes (ook met wat olijfolie) naast de aardappeltjes op de schaal.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. Zet hem de laatste 5 minuten op grillstand en voeg dan de tomaatjes toe.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg hier de “getrokken” kipfilet aan toe. Voeg er de ketjap en ketchup aan toe en strooi er wat peper en zout over. Bak dit voor zo’n 3-4 minuten.

• Kook in een steelpannetje met wat water de eieren hard.

• Verdeel de spiezen, gebakken pulled chicken, aardappeltjes en tomaatjes over je bord en rasp het ei over de aardappeltjes.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies