Velen zullen ondertussen wel weten dat ik gek ben op curry. Het maakt niet uit welke curry en wat er verder in zit. Ik lust het allemaal en overal gaat mijn hart sneller van kloppen. Als je dit in 2018 tegen mij zou zeggen, zou ik je keihard uitlachen. 😉
De combinatie van al deze ingrediënten zorgden weer voor een fantastische curry. De biefstuk, zachte aubergine, cashewnoten en taugé. Toch weer even anders dan normaal, maar zo lekker.
Zelf garneer ik mijn bordje na deze foto’s altijd met een berg koriander, maar als je dat niet lust, kan je het natuurlijk gewoon weglaten.
2-3 personen
Duur: 35 minuten
Aubergine en beef curry
Ingrediënten
- 200 gram basmatirijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 3 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml kookroom of kookzuivel
- 300 ml water
- 1 grote eetlepel rode curry pasta
- 1 eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 limoen
- Handje cashewnoten
- 150 gram taugé
- 1 aubergine
- 2 kogelbiefstukjes
- Peper en zout
- Koriander naar wens
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Snijd de aubergine in blokjes en voeg deze na 3 minuten samen met de taugé toe aan de pan. Bak even een paar minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de rode curry pasta toe en schenk daarna de kokosmelk en kookroom erbij. Voeg paprikapoeder, peper, zout, Curry Madras kruiden en cashewnoten toe.
- Schenk het water bij de pan en knijp een halve limoen uit boven de pan. Laat alles zo’n 10 minuten pruttelen.
- Strooi peper en zout over de biefstuk en bak deze 2,5 minuut om 2,5 minuut in een aparte pan met een gesmolten klont boter. Snijd vervolgens in plakjes.
- Schep de rijst in een klein kommetje en zet andersom op een diep bord. Schep de curry eromheen en haal voorzichtig het kommetje van de rijst af.
- Verdeel de biefstukreepjes over de curry en garneer alles met koriander naar wens.