Asperges met warmgerookte zalm en romige kruidensaus

13 april 2025

Asperges met warmgerookte zalm en romige kruidensaus

Maandenlang kijk ik uit naar de maanden maart en april. Niet alleen omdat het voorjaar dan weer begint, maar ook omdat het aspergeseizoen weer begint.

Voorheen at ik altijd de klassieke asperges. Eigenlijk niet helemaal, want ik at er naast ham en ei ook zalm en Hollandse garnalen bij. Extra luxe asperges eigenlijk haha.

Deze variant is weer nieuw voor mij en echt bizar lekker (en makkelijk). De romige kruidensaus maakt het helemaal af en die staat echt binnen een paar minuten op tafel.

2 personen

Duur: 35 minuten

Asperges met warmgerookte zalm en romige kruidensaus

Ingrediënten

  • 4 witte asperges per persoon
  • Klontje boter (25 gr)
  • Eetlepel kristalsuiker
  • 3 eetlepels Garlan roomkaas kruiden en knoflook
  • 250 ml kookzuivel
  • Snuf peper en zout
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 2 moten warmgerookte zalm
  • 2 eieren
  • 15 takjes bieslook

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de achterkant af. Kook de asperges in een pan met water, een klontje boter en een eetlepel kristalsuiker. Laat de asperges 14 minuten koken en dan nog even kort wellen in het water.
  • Maak de roomsaus door de kruidenroomkaas en kookzuivel warm te maken in een pan. Voeg hier ook peper en zout aan toe. Breng het niet aan de kook!
  • Bereid de aardappelschijfjes naar wens. Ik maakte ze in de airfryer, maar je kan er ook voor kiezen om ze te bakken of in de oven te bereiden.
  • Kook de eieren zo’n 8 minuten in een steelpan met water. Spoel daarna af met koud water en snijd door de helft.
  • Verwarm de zalmmoot 40 seconden in de magnetron.
  • Schep de asperges op de borden met daarnaast de gebakken aardappeltjes. Verdeel de warmgerookte zalm en het ei erover en schenk de saus erover.
  • Snijd de bieslook heel fijn. Top alles af met de bieslook.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies