Asperges in rode wijnsaus met rosbief

5 april 2022

Asperges in rode wijnsaus met rosbief

Na mijn gefrituurde en Oosterse asperges, wilde ik weer eens heel wat anders uitproberen. Ik bleef maar denken en dacht opeens: “die rode wijnsaus wat ik ooit door mijn spaghetti heb gedaan, viel wel érg goed in de smaak bij iedereen”.

Het is niet zo dat je rode wijn gewelllldig moet vinden voor dit recept, want je laat het allemaal een tijdje koken met verschillende kruiden, dus die pure rode wijn smaak, valt wel een beetje weg natuurlijk.

Zelf vind ik het wel heerlijk en ik denk ook serieus dat ik iedere dag rode wijn zou kunnen drinken. Maarja…

2 personen

Ingrediënten

• 4 asperges p.p (meer kan natuurlijk ook)

• Klont boter

• Eetlepel suiker

• 3 plakjes rosbief p.p

• Peper en zout

• 1 zakje voorgekookte krieltjes

• Grote tak rozemarijn

• 2 sjalotjes

• +- 2 glazen rode wijn

• 3 takjes tijm

• 1 laurierblad

• 1 teen knoflook

• Snuf chilipoeder

• 1 blokje runderbouillon

• 2 eetlepels geraspte kaas poeder

Bereiding

• Snijd de 2 sjalotjes en het teentje knoflook fijn.

• Bak één van de twee sjalotjes samen met de knoflook in een pan met olijfolie.

• Voeg hier vervolgens de chilipoeder, het laurierblad en de takjes tijm (blaadjes ervan) aan toe en bak lekker mee.

• Na 2 minuten schenk je de wijn erbij en verkruimel je het bouillonblokje erover. Laat lekker pruttelen, totdat het een dikker sausje wordt. Wordt hij niet dikker? Voeg wat allesbinder toe. Voeg als laatste de kaas toe aan de saus.

• Snijd van iedere asperge 2-3 van de achterkant af en laat de asperges ongeveer 30 minuten wellen in koud water. Schil ze vervolgens allemaal.

• Breng een grote pan met water, een schep suiker en een klont boter aan de kook. Kook hier de asperges zo’n 10-12 minuten in.

• Snijd de krieltjes door de helft en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Zet de schaal eerst 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Haal de schaal even kort uit de oven en verdeel het andere sjalotje en de takjes rozemarijn over de bakplaat. Zet hem nu voor zo’n 5 minuten terug in de oven op grillstand. Je ziet zelf wannneer de bruin worden en klaar zijn.

• Verdeel de asperges over je bord met daar overheen de aardappeltjes en wat plakjes rosbief met peper. Schenk als laatst de saus over je bord.

Bekijk ook deze recepten

Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Cookies