Het is er weer de tijd voor en ik geniet er alweer volop van: asperges!
Het is eerlijk gezegd lang geleden dat ik m’n asperegs gewoon met zalm/Hollandse garnalen/ham/ei at. Zo at ik ze voorheen iedere week. Het gaat ook eigenlijk nooit vervelen en nu ik het typ, bedenk ik mij dat ik vandaag weer asperges ga eten. Jullie krijgen nog genoeg recepten dus. En oja, er staan er ook al heel veel online!
Dit is een asperge eiersalade en hij was écht heel lekker. Ik ben sowieso gek op ei en als je dat dan kan combineren met asperges en wat zoute bacon, gaat zoals we dat in Volendam zeggen; je verstand eruit!
Het recept is te vinden op www.food-places.nl of je klikt op de link op mijn profiel.
Duur: 20 minuten
1 of 2 personen
3 broodjes
Ingrediënten
- 3 grote witte asperges
- Eetlepel suiker
- Klont boter
- 3 eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- 1 bosui
- 3 plakjes bacon
- Peterselie
- 3 handjes romana sla
- 3 eetlepels parmezaanse kaassnippers
Bereiding
- Verdeel de broodjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet de broodjes voor zo’n 7 minuten in de oven op 180 graden.
- Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af en schil ze allemaal.
- Breng een pan met water, een klont boter en een eetlepel suiker aan de kook. Kook de asperges hier zo’n 12 minuten in. Snijd deze vervolgens ik kleine stukjes.
- Kook de eieren in een aparte pan met water zo’n 9 minuten. Spoel deze koud af en pel ze. Prak de eieren in een kom of diep bord.
- Schep de mayonaise en yoghurt bij de eieren en meng door elkaar.
- Snijd de bosui en wat peterselie fijn. Voeg 2/3 hiervan en de aspergestukjes toe aan het mengsel en meng dit samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout.
- Verwarm een pan en bak de plakjes bacon hierin krokant. Snijd vervolgens in stukjes.
- Beleg de broodjes met sla en schep de salade erop. Voeg hier de stukjes bacon aan toe en verdeel de rest van de bosui en peterselie erover. Garneer met wat Parmezaanse kaassnippers.
Volg je mij al op Instagram?