Nagerechten Recepten

Appelslof

APPELSLOF

Een taartje zo voor het weekend is natuurlijk altijd goed en dan vooral als het deze appelslof is. Ik denk oprecht dat ik deze in één keer op kan eten; zó lekker!!

Jaren geleden heb ik gezegd dat ik nooit meer een slof zou maken, want het is best veel werk en ik maakte er in één jaar zo ontzettend veel.

Nu besef ik weer hoe lekker dit eigenlijk is en daarom maak ik er regelmatig eentje.

De appelslof was altijd een favoriet bij alle mensen en dat was het bij mij ook, totdat ik de monchouslof vorige week maakte. Hmmmm…

10-12 personen

Duur: 3-4 uur

Appelslof

Ingrediënten

Voor het deeg:

• 250 gr bloem

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

• 1 ei

• sap van een halve citroensap

• Snuf zout

• 1 zakje bakpoeder

• 180 gr boter

Voor de spijsvulling:

• 200 gr amandelspijs

• 1 theelepel citroensap

• 1 ei

Voor de topping:

• 150 gr banketbakkersroom Dr. Oetker (zelf maken kan ook!)

• 250 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 4 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 3x goudreinet appel

• 2 theelepels kaneel

• 4 eetlepels geleisuiker

Ik gebruikte een quichevorm voor deze taart!

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en laat het in wat huishoudfolie ongeveer een uurtje rusten.

• Rol het deeg uit met de een roller of gebruik je hand. Gebruik hiervoor wat bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. Druk het deeg in een ronde taart- of quichevorm.

• Meng alle ingrediënten voor de spijsvulling in een kom. Schep dit spijsmengsel op de bodem. Niet teveel, maar smeer het goed uit. Zet de taart voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de taart gelijk uit de vorm en laat goed afkoelen.

• Schil de appels en snijd in stukjes. Bak deze in een grote pan met een klont boter, geleisuiker en kaneel. Laat even lekker zacht worden en schep alles vervolgens in een diep bord om af te koelen.

• Maak de banketbakkersroom zoals op de verpakking óf maak het zelf en schep dit op de taartbodem.

• Schep hier vervolgens de gebakken appels op.

• Klop de slagroom stijf met klopfix, kristalsuiker en vanille aroma en schep in een spuitzak. Maak toefjes slagroom of 1 groot toefje slagroom op de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies