Advocaat-yoghurt paasontbijt

20 maart 2024

Advocaat-yoghurt paasontbijt

Staat dit niet geweldig op de paastafel? Advocaat vind ik altijd heel erg bij Pasen passen. Ik weet niet wie dat ooit heeft bedacht, want de schappen in de supermarkt liggen ook vol met koekjes en chocolade met advocaat. Mij hoor je niet klagen.

Dit glas is eigenlijk heel simpel gevuld, maar het is wel een lekker ontbijtje, waardoor je paasontbijt simpel, maar toch lekker wordt. Je hebt er niet veel voor nodig en het staat binnen enkele minuten op tafel.

Naar mijn mening maak je dit nog veel lekkerder door er 90 of 99% pure chocolade aan toe te voegen. Ik ben denk ik één van de weinige die 99% pure chocolade gewoon los als tussendoortje eet. Ik vind het oprecht heel lekker. Over de 90% ga ik het niet eens hebben, want dat is lekkerder dan alle taartjes bij elkaar (zei ik dat nou echt?).

2 personen

10 minuten

Advocaat-yoghurt paasontbijt

Ingrediënten

• 400 gr Griekse yoghurt 0,1% vet (of 0,0 als die er is)

• 4-5 eetlepels advocaat

• 1/2 eetlepel maple syrup

• 200 gr aardbeien

• Zelfgemaakte granola

• 25 gr 99% pure chocolade

• Snuf koek- en speculaaskruiden

Bereiding

• Meng de yoghurt met wat advocaat en maply syrup. Proef zelf even of het goed op smaak is en voeg anders nog wat advocaat toe.

• Snijd de aardbeien in kleine stukjes en schep dit als eerste in het glas.

• Snijd de chocolade fijn.

• Schenk het advocaat-yoghurt mengsel over de aardbeien en verdeel daarover een laagje granola. Veog wat koek- en speculaaskruiden en wat chocolade toe en en herhaal alles nog één keer. Aardbeien, advocaat-yoghurt, granola, koek-en speculaaskruiden, chocolade.

• Serveer de glaasjes direct.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies