Als ik een ontbijt/lunch moet kiezen dat ik iedere dag zou willen eten, ga ik voor een acaï bowl.
Al jaren bestel ik deze bowl, wanneeer ik buiten de deur ontbijt of lunch op vakantie. De één ziet er nog beter uit dan de ander en ik geniet er keer op keer van.
Wel eet ik zo’n acaï bowl altijd veel te snel, waardoor ik áltijd een brainfreeze krijg en even tot 10 moet tellen.
Mijn lekkerste acaï bowl heb ik gegeten bij @flaxandkale in Barcelona. Wij zaten op een zonnige rooftop, genoten van nog meer hapjes, de bowl zag er geweldig uit en smaakte super. Een perfecte middag!
1 persoon
Duur: 10 minuten
1 grote acaï bowl
Ingrediënten
Voor de bowl:
200 gr fast fruit acaï drops AH (bevroren)
Handje frambozen
2/3 banaan
200 ml kokosmelk
Topping:
3 aardbeien
2 eetlepels kokosflakes
2 eetlepels blauwe bessen
1 eetlepel frambozen
1/3 banaan
Handje granola (liefst zelfgemaakt)
1 theelepel chiazaad
Bereiding
Maal alle ingrediënten voor de bowl fijn in een blender of foodprocessor. Schep dit in een kom.
Als het mengsel te hard is, voeg je nog wat kokosmelk toe.
Snijd de aardbeien en banaan in plakjes en verdeel deze met de frambozen, blauwe bessen, granola en chiazaadjes over de bowl.