Aardbei tiramisu

18 juli 2024

Aardbei tiramisu

In een grote bak tiramisu mag je mij echt begraven. Oh wat vind ik dit lekker zeg.

Ik dacht vroeger altijd dat er maar 1 soort tiramisu was, namelijk die met koffie, lange vingers, mascarpone en cacao. Dit is dus niet het geval, want je kan er eindeloos mee variëren. Deze versie met aardbeien is zo lekker en perfect voor de zomer. Dit lust iedereen en zeg nou zelf: je wordt toch al vrolijk als je dit ziet?

1 schaal tiramisu

Duur: 40 minuten

Aardbei tiramisu

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 25o ml slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1 zakje (7 gr) klopfix
  • 400 gram aardbeien
  • Vlierbloesem siroop
  • 250 gram lange vingers
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met de klopfix en voeg daarna de mascarpone, suiker en vanille aroma toe. Roer goed door elkaar.
  • Maal 150 gram aardbeien fijn in een foodprocessor of blender. Meng dit met de room.
  • Vul een diep bord of een diepe kom met vlierbloesem siroop en haal de lange vingers hier doorheen. Laat ze er iets langer in liggen, want de lange vinger wordt iets later zacht dan in de koffie.
  • Maak een laag van lange vingers in een ovenschaal en schep daarop een laagje van de room.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel wat plakjes over de room. Rasp een deel van de chocolade hierover.
  • Herhaal alles nu nog een keer. (Lange vingers – room – aardbeien – witte chocolade)
  • Laat de tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast

 

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies