Aardappel-prei soep

8 november 2023

Aardappel-prei soep

Eindelijk weer eens een nieuw soeprecept op m’n site. Aardappel-prei dit keer!

Ik kreeg tijdens de high tea bij Thirty5 zo’n soepje vooraf en die was echt heel lekker. Ik bedacht mij opeens dat ik die zelf heel graag na wilde maken.

Het is al lang geleden dat ik soep maakte voor mezelf, maar ik heb nu besloten om het weer vaker te doen. Het is zo makkelijk en het staat echt zo op tafel.

Wel ben ik van mening dat soep de dag na het bereiden altijd lekkerder is.

Ik maakte dan ook iedere maandagmiddag een soepje voor dinsdag. Het gevoel van op je werk zijn en weten dat er eten klaarstaat thuis is dus echt geweldig. Voorheen had ik dat iedere dag, maar ik eet al 3 jaar niet meer met m’n ouders mee! 😆

3 personen

Duur: 35 minuten

Aardappel-prei soep

Ingrediënten

• 3 preien

• 2 teentjes knoflook

• 7 aardappelen

• 1 gele ui

• 1 blokje groentebouillon

• 800 ml – 1 l water

• 1/2 eetlepel kerriepoeder

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel gemalen komijnzaad

• Peper en zout

• Scheut kookroom/kookzuivel

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de prei in plakjes. Bak deze in een grote soeppan met een klont boter.

• Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Bak deze ook even mee in diezelfde pan. Je hoeft ze niet te koken, want dat gebeurt zo al!

• Voeg de paprikapoeder, gemalen komijn, peper en zout (flink wat peper) en kerriepoeder toe.

• Verkruimel het bouillonblokje erover en schenk water bij de pan. Laat alles nu zo’n 15-17 minuten koken met de deksel op de pan.

• Voeg een scheutje kookroom toe en pureer alles totdat het een soep wordt. Is de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies