Truffelpasta met ossenhaas

19 november 2025

Truffelpasta met ossenhaas

Zó’n simpele pasta, maar tegelijkertijd ook zo lekker en smaakvol. Is dat nou niet waar iedereen naar opzoek is met de feestdagen? 

Velen maken het zichzelf te moeilijk. Die hebben nog nooit in de keuken gestaan en willen dan de moeilijkste gerechten gaan maken. Dat hoeft niet per sé hé!

Een truffelpasta is iets waar je van moet houden, maar mochten je gasten het toevallig allemaal lekker vinden, dan is dit een absolute aanrader. 

2-3 personen

Duur: 30 minuten

Truffelpasta met ossenhaas

Ingrediënten

  • 1 grote teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 250 ml kookroom
  • 3 eetlepels truffeltapenade
  • Scheut water + kookvocht
  • 1 blokje runderbouillon
  • 350 gram verse spaghetti
  • Peper en zout
  • 1 ossenhaas per persoon (+- 150gr)
  • Parmezaanse kaas om te raspen
  • Klont boter
  • Peterselie voor de garnering 

Bereiding

  • Snijd de knoflook en sjalot fijn en bak in een pan met olijfolie.
  • Voeg na 3 minuten de kookroom erbij en voeg dan de truffeltapenade, peper, zout, het bouillonblokje en wat water toe. Laat even pruttelen en proef of de saus op smaak is. Voeg anders nog wat extra truffel toe. 
  • Bak ondertussen de ossenhaas met peper en zout in een pan met gesmolten boter. Bak deze ongeveer 2,5 om 2,5 minuut en laat dan nog even 4 minuten rusten in wat folie. Snijd vervolgens in plakjes.
  • Kook ondertussen de pasta in een pan met water (zolang als aangegeven op de verpakking). Voeg de pasta gelijk uit de pan en zonder uit te lekken toe aan de pan met truffelsaus. Je voegt dus niet al het kookvocht toe, maar alleen het vocht dat meekomt met de pasta. Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta en saus bindt.
  • Verdeel de pasta over de borden met de ossenhaas ernaast. Garneer met flink wat geraspte kaas en fijngesneden peterselie. 

Bekijk ook deze recepten

Smores brownie
Foodtour Amsterdam
Truffelpasta met ossenhaas
Broccolini side dish
Cookies