Dit is echt een mega simpele hap, maar deze dadel bites zijn wel mega lekker.
Zelf vulde ik de dadels met brie, maar je kan natuurlijk ook voor geitenkaas kiezen. Het ligt eraan wat je zelf lekker vindt.
Deze zijn echt heel makkelijk om te maken en ze staan ook binnen enkele minuten op tafel. Perfect voor als je visite krijgt en zin hebt in iets wat snel klaar is.
8 bites
Duur: 20 minuten
Dadel bites met brie en spek
Ingrediënten
- 8 dadels
- 1 stuk romige brie
- 4 plakjes (katen)spek
- 1 eetlepel honing
- Snuf gerookte paprikapoeder
Bereiding
- Snijd de dadels open. Als ze nog niet ontpit zijn, haal je eerst de pit eruit.
- Snijd de brie in dunne plakjes en dan in hele kleine stukjes. Verdeel een klein stukje brie over iedere dadel.
- Snijd het spek in de lengte doormidden en rol om de dadel met brie.
- Verdeel de dadels over een bakplaat met bakpapier en zet voor ongeveer 10-12 minuten op 180 graden in de oven.
- Als de bites uit de oven komen, garneer je ze met een snuf gerookte paprikapoeder en een klein beetje honing.