Ragu quesadilla’s

9 juni 2025

Ragu quesadilla’s

Deze combinatie is echt 10/10 als je het mij vraagt. Ik ben namelijk gék op ragu, Beemster Graskaas is mijn nieuwe verslaving en wraps zijn gewoon altijd goed. Een geweldige combinatie dus!

Deze quesadilla’s zijn heel makkelijk om te maken en ze doen het goed als hapje óf als lunch. Het enige probleem is dat je er waarschijnlijk teveel van zult eten, omdat ze te lekker zijn haha. 😉

De Beemster Graskaas is perfect voor deze quesadilla’s, omdat deze heel fris en romig is. De plakjes smelten heerlijk weg in deze wrap.

9 quesadilla’s

Duur: 1 uur

Ragu quesadilla’s

Ingrediënten

  • 3 grote tortillawraps
  • 18 plakjes geschaafde Beemster Graskaas
  • 300 gram rundergehakt
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 300 ml gezeefde tomaten Heinz
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 chorizoworst (+- 150 gram)

Bereiding

  • Snijd de knoflook, sjalotten en chorizo fijn. Bak in een pan met olijfolie.
  • Voeg na 3-4 minuten het gehakt toe en strooi daar peper, zout en paprikapoeder over. Bak een paar minuten en roer door elkaar.
  • Voeg nu wat ketjap manis toe en daarna de gezeefde tomaten van Heinz. Roer door elkaar en laat alles zo’n 20 minuten pruttelen.
  • Pak de Beemster Graskaas erbij en haal de kaasschaaf erlangs. Schaaf 18 plakjes.
  • Verwarm een wrap in een droge koekenpan en beleg de helft met 3 plakjes kaas. Schep daarop een deel van het gehaktmengsel uit de pan en verdeel daarover nog 3 plakjes kaas.
  • Vouw de wrap dubbel en bak nog even 1 minuut. Leg ‘m vervolgens op een snijplank en snijd de dubbelgevouwen wrap in drieën. Herhaal dit met nog 2 wraps.
  • Snijd alle wraps in drieën of vieren en serveer direct.

 

Bekijk ook deze recepten

Ragu quesadilla’s
Spaanse Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)
Krokante kip wrap hapje
Pinsa pizza
Cookies