Ik heb weer een top top top recept voor jullie: Big Mac taco’s!!
Ik ben geen fan van Mc Donalds en je zal mij er niet zo snel spotten. Ik voel mij altijd vies als ik er ben geweest en daarbij heb ik ook nog steeds honger als ik mezelf ‘vol’ heb gegeten.
Er zijn overigens wel momenten dat je mij er kan spotten. Als ik 1 of 2 keer per jaar uit ga in Amsterdam met vriendinnen. Als zij naar Mc Donalds gaan en ik heb de nodige drankjes gehad, ga ik uiteraard mee. Ik eet dan ook gelijk ZO immens veel. De dag daarna uiteraard spijt.
Ik maakte een gezondere variant op de Big Mac taco’s en dit moet iedereen eens proberen. Ze zijn echt super super super lekker!
2 taco’s
Duur: 25 minuten
Big Mac taco’s
Ingrediƫnten
- 2 mini tortilla wraps
- 3/4 rode ui
- 300 mager rundergehakt
- Peper en zout
- 1 mespunt Dijon mosterd
- 1 eetlepel ketchup
Voor de Big Mac saus:
- 2 eetlepels friteslijn
- 1 eetlepel ketchup
- Snuf knoflookpoeder
- Snuf uienpoeder
- Snuf paprikapoeder
- 1 fijngesneden augurk
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1/4 rode ui
Verder:
- 1 augurk
- Handje ijsbergsla
Bereiding
- Snijd de rode ui fijn (bewaar 1/4 voor de saus). Meng met het mager rundergehakt, peper, zout, de Dijon mosterd en ketchup in een bakje. Kneed goed met de hand.
- Snijd voor de saus de augurk heel fijn en meng met de overige ingrediƫnten.
- Smeer de mini tortilla wraps in met het gehaktmensel. Druk het goed aan, zodat het mengsel niet te dik is.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de taco’s met het gehaktmengsel naar beneden zo’n 4-5 minuten.
- Draai de taco voorzichtig om en bak nog heel kort aan de andere kant. Let op: draai heel voorzichtig om, want het gehakt laat een beetje los.
- Garneer de taco’s met wat ijsbergsla, fijngesneden plakjes augurk en de Big Mac saus.