Pesto pulled chicken nachos

3 oktober 2024

Pesto pulled chicken nachos

Nachos zijn Ɣltijd goed, toch?

Veel mensen kennen ze alleen met gehakt, guacamole en kaas, maar je kan nachos echt op duizend manieren maken en ik probeer ze graag allemaal. šŸ˜‰

Jaren geleden maakte ik nachos pulled chicken met burrata en sambasaus. Ik weet nog hoe lekker mijn vriendinnen en ik die vonden en ik weet ook nog hoe bizar vaak die is nagemaakt. Love that!!

Ik weet toevallig dat pesto bij 9 van de 10 mensen in de smaak valt en daarom dit keer nachos met pesto pulled chicken. Uiteraard ook met burrata.

1 ovenschaal nachos

Duur: 35-40 minuten

Pesto pulled chicken nachos

Ingrediƫnten

  • 200 gram (1 zak) nachos chips
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram groene pesto
  • 150 ml kookroom
  • 1 gele ui
  • 7-8 cherrytomaatjes
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf uienpoeder
  • Peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 rode paprika
  • 100 gram jong belegen geraspte kaas
  • 1 stracciatella burrata

Bereiding

  • Vul een pan met water en kook de kipfilet 15 minuten.
  • Snijd de paprika, tomaat en ui in kleine stukjes en bak deze in een pan met wat olijfolie.
  • Voeg nu ook de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout toe aan de pan.
  • Haal na 15 minuten de kipfilet uit het pannetje en trek deze met 2 vorken volledig uit elkaar.
  • Bak de pulled chicken in aparte pan met wat olijfolie. Voeg hier ook de peper, zout, pesto en kookzuivel aan toe.
  • Bedek de onderste laag van de ovenschaal met nacho’s. Daar bovenop kunnen nu ook de groenten, pesto pulled chicken en geraspte kaas. Herhaal deze volgorde nog een keer en zet vervolgens in de oven voor 13-15 minuten.
  • Nadat je de nacho’s uit de over hebt gehaald, verdeel je de stracciatella burrata over de schaal.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies