Een combinatie waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had. Wat was dit lekker zeg!
Als ik iets met ricotta maak, zullen veel mensen denken dat het burrata is, omdat ik áltijd burrata kies haha.
Je kan dit natuurlijk ook maken op een ander broodje, maar brioche vind ik persoonlijk het allerlekkerste. Wel als het krokant is overigens. Ik droom er dagelijks over…
3 broodjes
Duur: 25 minuten
Brioche met pesto ricotta en courgette
Ingrediënten
- 3 plakken briochebrood
- 2 eetlepels groene pesto
- Peper en zout
- Snuf Italiaanse kruiden
- Snuf paprikapoeder
- 200 gram ricotta
- 1 courgette
- 2 eetlepels pistachenootjes ongezouten
- 1 bosui
- Olijfolie
- Handje kaassnippers of 2 eetlepels strooikaas
Bereiding
- Snijd 3 plakken van het briochebrood en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet de bakplaat zo’n 9-10 minuten in de oven op 180 graden.
- Snijd de courgette in de lengte in hele dunne plakken. Besprenkel met olijfolie en bak of grill deze om en om in een pan met wat olijfolie.
- Meng de ricotta met de pesto, peper, zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Schep dit op de broodjes. Verdeel de courgette over de broodjes.
- Garneer de broodjes met fijngesneden pistachenootjes, bosui en wat strooikaas of kaassnippers.