Een tiramisu die héél veel mensen lekker zullen vinden.
Ik maakte al eens een Pornstar Martini cheesecake en die vond ik héérlijk. Ook van deze tiramisu heb ik weer twee grote stukken genomen, want hij is super lekker én niet zo machtig. Perfect!
Zelf bestel ik áltijd een Espresso Martini, maar ik denk dat de Pornstar Martini één van de meest bestelde cocktails is in een restaurant of cocktailbar.
In deze tiramisu zit prosecco verwerkt, máár dat kan je ook weglaten.
12 personen
Duur: 35 minuten + minstens 4 uur
Pornstar Martini tiramisu
Ingrediënten
• 500 gram mascarpone
• 250 ml slagroom
• 150 gram kristalsuiker + 3 eetlepels
• 2 theelepels vanille aroma
• Sap van 1/2 limoen
• 8 gram klopfix (1 zakje)
• 4 verse passievruchten
• 300 gram verse mango
• 300 ml mango- en passievruchtsap (dubbeldrank)
• 8 eetlepels prosecco
• 250 gram lange vingers
• 150 gram bevroren passievrucht
Bereiding
• Klop de slagroom stijf met de klopfix in een kom.
• Voeg hier de mascarpone, 150 gram kristalsuiker, vanille aroma en 4 eetlepels prosecco aan toe. Meng goed door elkaar.
• Maal 3/4 mangostukjes fijn in een foodprocessor of blender en voeg dit ook toe aan de room.
• Knijp een halve limoen uit boven de kom en meng alles weer goed.
• Laat de bevroren passievrucht warm worden in een pan en voeg hier 3 eetlepels kristalsuiker aan toe. Laat het volledig smelten en zet de pan dan in de koelkast om even koud te worden.
• Vul een diep bord met mango- en passievruchtsap en 4 eetlepels prosecco en haal de lange vingers hier één voor één doorheen.
• Maak een bodem van lange vingers in een ovenschaal. Schep hierop de helft van de room en verdeel daarover een deel van de gesmolten passievruchten uit de pan. Herhaal alles nu nog één keer. Lange vingers – room – gesmolten passievrucht.
• Garneer de tiramsiu met stukjes mango, verse passievruchten en wat limoen. Laat ‘m nu een paar uur opstijven in de koelkast.