Maïs kippensoep

24 mei 2024

Maïs kippensoep

Wie wordt er niet blij van een heerlijke soep die ook nog eens makkelijk te maken is? Deze soep staat echt in een hele korte tijd op tafel!

Zelf heb ik door de jaren heen al veel soorten soep gemaakt, maar Han Go leerde mij een nieuw soort soep maken: Maïs kippensoep. Ik had dit kommetje binnen no-time op. Wat was dit lekker zeg.

3-4 personen

Duur: 30 minuten

Maïs kippensoep

Ingrediënten

• 1,25 liter kippenbouillon (uit een pot of zelfgemaakt)

• 250 gram maïs uit blik

• 1 theelepel gehakte gember Go-Tan

• 1 theelepel gehakte knoflook Go-Tan

• 2 eetlepels sojasaus Go-Tan

• 4 eetlepels maizena

• 250 ml water

• 2 eieren

• 1 bosui

• Peper

Bereiding

• Breng de kippenbouillon aan de kook. Meng het water met de maizena in een kom of potje met deksel. Schenk dit bij de bouillon en laat dit zo’n 5 minuten koken.

• Voeg nu de gehakte gember en knoflook en sojasaus toe aan de pan en roer goed door elkaar. Zet het vuur hoog, totdat de soep stevig kookt.

• Kluts 2 eieren in een kommetje.

• Roer stevig met een garde in de pan met bouillon en giet ondertussen de losgeklopte eieren in een zo dun mogelijk straaltje in de pan. Blijf goed roeren met een garde.

• Voeg nu de mais toe en voeg als laatste wat peper (en eventueel wat zout naar smaak) toe aan de pan.

• Schenk de soep in kommetjes en garneer met fijngesneden bosui.

 

Benieuwd naar de hele video en de volledige bereiding van de soep? Je ziet ‘m hieronder!

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies