Deze vissoort is echt een favoriet van mij. Ik kan zo blij worden van een simpel broodje met paling. En dan het liefst paling die al een tijdje naast de koelkast ligt.
Met Pasen hoort er wat mij betreft ook paling bij. Mij mag je namelijk best wakker maken voor een paasontbijt waar broodjes paling op tafel staan.
Ik wilde nu eens een keer iets anders maken met paling. Ik maakte eens een mousse, een paling tompouce met bladerdeeg en paling op brioche. Dit keer een salade en die is hartstikke makkelijk om te maken, maar wel heel lekker.
1-2 personen
Duur: 10 minuten
Paling salade
Ingrediënten
- 2 grote reepjes paling
- 150 gr romaine sla
- 10 gemixte tomaatjes (rood, oranje, geel)
- 1/2 avocado
- 125 gr crème fraiche light
- 3 theelepels mierikswortelcrème
- 2 theelepels citroensap
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Handje wasabi bollen
- 8 takjes bieslook
- Dille takjes naar smaak
Bereiding
- Meng de crème fraiche met de mierikswortelcrème, peper, zout en citroensap. Let op: je hebt niet dit hele bakje nodig voor de salade!
- Maak een bedje van romaine sla. Snijd de tomaatjes in plakjes en voeg toe aan de kom.
- Snijd de avocado in reepjes en de paling in vieren of vijven. Voeg toe aan de kom.
- Voeg wat van de crème toe en garneer de salade met wat paprikapoeder, extra peper, fijngesneden bieslook en dille en fijngesneden wasabi bollen.