Linguini rode pesto

18 november 2023

Linguini rode pesto

LINGUINI RODE PESTO 🍝

De pasta pesto die iedereen kent en waar je iedereen voor wakker mag maken, is natuurlijk de groene. Ik heb het idee dat niet heel veel mensen de rode eten en het staat naar mijn idee bijna nooit op een menukaart. Eigenlijk heel jammer, want het is super lekker.

Ik moet eerlijk zeggen dat zelfgemaakte rode pesto nog veel lekkerder is (en makkelijk), dus als je 5 minuten over hebt, maak het dan aub zelf!!

Deze linguini is verder ook heel makkelijk om te maken. Ik wilde wat verschillende kleurtjes in m’n pasta hebben, dus vandaar dat ik voor de roze seranoham, witte burrata en groene sperzieboontjes koos. Hmmmm…. 😋

2 personen

Duur: 20 minuten

Linguini rode pesto

Ingrediënten

  • Linguini (300 gr)
  • 185 gr rode pesto (Grand ‘Italia pesto rosso)
  • 250 ml kookzuivel
  • 100 – 120 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels strooikaas
  • Peper en zout
  • 1 stracciatella burrata
  • 50 gr serranoham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Basilicum
  • 250 gr sperziebonen

Bereiding

  • Kook de linguini zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze met de sperziebonen in een grote pan met wat olijfolie.
  • Schenk na een paar minuten de wijn bij de pan en laat even kort pruttelen. Voeg dan de pesto toe, roer even door en schenk dan de kookroom erbij.
  • Voeg de paprikapoeder, peper, zout, oregano en strooikaas toe en roer weer goed door elkaar.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en laat de saus een beetje in de pasta trekken.
  • Verwarm in een droge pan de pijnboompitten, totdat deze een donkerbruin kleurtje krijgen.
  • Schep de pasta op je bord en verdeel de plakjes serranoham, pijnboompitten, burrata en wat takjes basilicum erover.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies