Cacio pepe geitenkaas met ragu

3 november 2023

Cacio pepe geitenkaas met ragu

Zo’n twee jaar geleden ging ik in de zomer naar Italië en in het vliegtuig besefte ik mij dat het een droomreis werd. Wij gingen namelijk van Toscane naar Rome en van Rome naar de Amalfikust. Als ik er nu aan terug denk, wil ik weer!!!

De eerste twee plekjes waren geweldig, fantastisch en prachtig en toen kwam Sorrento met alle uitstapjes naar andere plekken nog. In Sorrento aten wij heerlijk en 1 restaurant blijft mij altijd bij.

Een schattig, oud mannetje speelde de hele avond gitaar, aan alle muren hingen duizend bordjes, de tafel was prachtig gedekt en de sfeer was er super.

Wij kozen een 3-gangenmenu en dat was onwijs lekker. Het hoofdgerecht was een cacio pepe met geitenkaas en daaromheen wat ragu. Óhhh wat was dit lekker!!!!!

Dit restaurant ga ik morgen wel even uitlichten op m’n Instagram! 😊

Ik wil dit al 2 jaar namaken en nu kwam het er eindelijk van. Mocht je niet van geitenkaas houden, maak dan deze pasta met normale cacio pepe óf spaghetti zonder extra saus.

2-3 personen

Duur: 30 minuten + 3 tot 6 uur

Geitenkaasspaghetti met ragu

Ingrediënten

Voor de spaghetti:

  • Spaghetti
  • 150 gr geitenkaas
  • 1 sjalot
  • 150 ml kookvocht
  • 150 ml kookroom
  • Peper en zout

Voor de ragu:

  • 300 gr half om half gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 80 gr pancetta
  • 400 ml tomatenpassata
  • 3 winterpenen
  • 3 stengels van 1 bleekselderij
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • 1 blokje runderbouillon

Je kunt deze ragu ook met normale spaghetti eten in plaats van in geitenkaassaus.

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en pancetta fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
  • Snijd de wortels en selderij fijn en voeg dit met het gehakt toe aan de pan. Strooi er peper en zout over.
  • Schenk nu de wijn erbij en voeg vervolgens de passata toe. Voeg paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tijm (blaadjes) toe. Verkruimel het bouillonblokje over de pan.
  • Maak je dit in een slowcooker? Laat hem dan zo’n 6 uur op high staan.
  • Maak je het in een pan? Laat alles dan zo’n 3,5 uur pruttelen op laag/middel vuur.
  • Kook de spaghetti in een pan met water en een snufje zout. Giet vervolgens af, maar bewaar het kookvocht.
  • Snijd de sjalot fijn en bak in een aparte pan met wat olijfolie. Voeg hier de geitenkaas aan toe. Laat deze smelten en voeg dan wat kookvocht en kookroom toe. Strooi peper en zout over de pan en voeg de spaghetti toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Schep de pasta op je bord en schep daarop of omheen de ragu.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies