Ragu toast met burrata

18 november 2022

Ragu toast met burrata

Kennen we allemaal mijn geweldige ragu recept nog? Deze is niet hetzelfde, maar het lijkt er wel een beetje op.

Dit broodje bevat in ieder geval enorm veel smaak.

Een lekker, belegd broodje kan ik echt van genieten. Ik denk nu aan mezelf op vakantie, want in die fancy ontbijttentjes ziet altijd álles er goed uit en daarom wil ik altijd zoveel mogelijk bestellen. In Granada deed ik dit en werd aan mij de vraag gesteld of ik dit nou wel zeker wist. Ik gaf lachend antwoord en zei dat ik super veel honger had, dus laat maar komen.

In de verte zag ik al iemand lopen met twee grote planken met daarop twee broodjes. De serveerder en ik begonnen allebei weer te lachen, maar dat maakte me niet veel uit. De broodjes waren torenhoog en super groot. Daar word ik nou blij van.

Dit recept is héél makkelijk om te maken, dus ik ga er maar vanuit dat jullie dat allemaal gaan doen.

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 grote plakken vloerbrood

• 1 burrata

• +- 300 gr half om half gehakt

• +- 6 zongedroogde tomaten + 2 eetlepels olie ervan

• 70 gr tomatenpuree

• 4 eetlepels ketjap manis

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel oregano

• 2 takjes tijm

• Snufje chilipoeder

• Peper en zout

• 1 teentje knoflook

• 1 gele ui

• Peterselie

• Kaas om te raspen

• 100 ml water

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie.

• Voeg het gehakt, zongedroogde tomaten en de olie toe aan de pan en roer goed door. Voeg na 2 minuten bakken en roeren de paprikapoeder, chilipoeder, tijm (blaadjes ervan), peper en zout en oregano toe aan de pan.

• Schenk de ketjap en het water erbij en schep de puree in de pan. Goed doorroeren en laat dit ongeveer een halfuurtje à driekwartier pruttelen op middelhoog vuur.

• Verwarm het brood in de oven, totdat het een beetje krokant is.

• Verdeel de burrata over de twee broodjes en schep het gehaktmengsel erover. Garneer alles met wat geraspte kaas en fijngesneden peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies