Zeebaars beurre blanc

10 december 2024

Zeebaars beurre blanc

Óóóh wat is dit lekker. Een echte aanrader voor het kerstdiner, want het is anders dan normaal, hartstikke lekker en heel makkelijk te maken.

Ik maakte al eens heilbot beurre blanc en ook dat was verrukkelijk. Mocht je benieuwd zijn naar dat recept: die staat op m’n website.

Zeebaarsfilet is wat mij betreft altijd goed. Lekker op de huid gebakken en gewoon alleen met peper en zout. Dat is genoeg, want de vis alleen is al heerlijk!

Voor mijn volgers uit Volendam: ik bestel m’n verse vis bij Guijt & Hansen online. Het wordt aan je deur gebracht en je kan het makkelijk online bestellen. En het is echt super lekker en vers. Tip van mij!👌🏼

Ik at deze vis overigens met gebakken aardappeltjes, maar gekookte aardappelen, aardappelpuree, groene asperges en zeekraal is ook een optie.

1-2 personen

Duur: 30 minuten

Zeebaars beurre blanc

Ingrediënten 

  • 2 zeebaarsfilets (Guijt & Hansen online)
  • 2 sjalotjes
  • Peper en zout
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml kookroom
  • 200 gr roomboter ongezouten
  • *Peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Bak de zeebaars in een pan met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Ik bak deze zo’n 5 minuten op de huid en draai ‘m dan nog 1 minuut om.
  • Snijd de sjalotjes fijn en laat deze met de wijn pruttelen in een pan. Laat pruttelen totdat de wijn voor 1/3 ingekookt is.
  • Voeg dan de kookroom toe en laat opnieuw pruttelen, totdat een deel ingekookt is.
  • Schenk de saus en sjalot door een vergiet, zodat alleen de saus overblijft.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg één voor een toe aan de pan met saus. Roer met een garde of spatel door de pan en voeg als laatste peper en zout toe.
  • Dien mooi op, en serveer met bijv. gebakken aardappeltjes, gekookte aardappels, aardappelpuree of groene asperges.
  • Giet de saus over de zeebaars en garneer met peterselie.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies