Zalmtartaar op krokant brioche

12 december 2024

Zalmtartaar op krokant brioche

Dit is weer zo’n hapje waar je heel veel mensen blij mee maakt. Lusten je gasten geen zalm? Of wil je twee soorten broodjes maken? Kies dan (ook) voor tonijn. Je kan het verder op dezelfde manier bereiden, maar ook dat zal in de smaak vallen.

Deze broodjes doen het overigens ook goed als voorgerecht tijdens een (kerst)diner. Het ziet er luxe uit, maar is toch super simpel. Dit kan echt iédereen maken. Geweldig, toch?

Ik ben echt gek op tartaar. Zalm, tonijn, steak: het maakt mij niet uit. Je maakt mij er écht blij mee en ik bestel het bijna altijd als het op een menukaart staat. 

4 broodjes

Duur: 15 minuten

Zalmtartaar op krokant brioche

Ingrediënten

150 gram zalm(sashimi)

1 grote eetlepel furikake kruiden + extra voor garnering

1 brioche brood

4 eetlepels sojasaus

Klont boter

1 rijpe avocado

1 eetlepel Griekse yoghurt

Peper en zout

Sap van 1/2 citroen

Japanse mayonaise

1 bosui

Bereiding

Snijd de zalm in hele kleine blokjes en meng met de sojasaus, peper, zout en furikake kruiden.

Snijd 4 plakken (3-4 cm) van het brioche brood en snijd de randjes eraf. Snijd het plakje nu door de helft.

Laat een klont boter smelten en warm worden in een pan en bak de broodjes om en om krokant bruin in de pan.

Prak de avocado met peper, zout, Griekse yoghurt en citroensap in een bakje. Beleg de broodjes ermee.

Schep de zalm op de broodjes met avocado.

Garneer met toefjes Japanse mayonaise, fijngesneden bosui en wat extra furikake kruiden.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies