Dit is weer zo’n hapje waar je heel veel mensen blij mee maakt. Lusten je gasten geen zalm? Of wil je twee soorten broodjes maken? Kies dan (ook) voor tonijn. Je kan het verder op dezelfde manier bereiden, maar ook dat zal in de smaak vallen.
Deze broodjes doen het overigens ook goed als voorgerecht tijdens een (kerst)diner. Het ziet er luxe uit, maar is toch super simpel. Dit kan echt iédereen maken. Geweldig, toch?
Ik ben echt gek op tartaar. Zalm, tonijn, steak: het maakt mij niet uit. Je maakt mij er écht blij mee en ik bestel het bijna altijd als het op een menukaart staat.
4 broodjes
Duur: 15 minuten
Zalmtartaar op krokant brioche
Ingrediënten
150 gram zalm(sashimi)
1 grote eetlepel furikake kruiden + extra voor garnering
1 brioche brood
4 eetlepels sojasaus
Klont boter
1 rijpe avocado
1 eetlepel Griekse yoghurt
Peper en zout
Sap van 1/2 citroen
Japanse mayonaise
1 bosui
Bereiding
Snijd de zalm in hele kleine blokjes en meng met de sojasaus, peper, zout en furikake kruiden.
Snijd 4 plakken (3-4 cm) van het brioche brood en snijd de randjes eraf. Snijd het plakje nu door de helft.
Laat een klont boter smelten en warm worden in een pan en bak de broodjes om en om krokant bruin in de pan.
Prak de avocado met peper, zout, Griekse yoghurt en citroensap in een bakje. Beleg de broodjes ermee.
Schep de zalm op de broodjes met avocado.
Garneer met toefjes Japanse mayonaise, fijngesneden bosui en wat extra furikake kruiden.