O.Mijn.God: dat is wat ik dacht bij het zien van dit eindresultaat en na het proeven van de taart.
Zelf ben ik helemaal geen fan van tompouce, maar wel van cheesecake. Ik weet toevallig dat er veel mensen zijn die er echt gek op zijn en daarom een cheesecake variant…
Ik heb flink wat puntjes uitgedeeld aan vrienden, familie en buren en echt iedereen was onwijs enthousiast. Gelukkig maar. Dat vind ik namelijk altijd weer spannend.
Voor deze taart heb je wel wat geduld nodig, maar dat is het meer dan waard.
TIP: Zelf gebruikte ik geen gelatine voor de vulling, maar om hem iets steviger te maken, kan je wel 2 blaadjes gelatine (check verpakking om te zien hoe het werkt) toevoegen!
+- 10 personen
Duur: 1 dag
Tompouce cheesecake
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
- 300 gram Digestive koek
- 100 gram ongezouten roomboter
Voor de banketbakkersroom vulling:
- 150 gram Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
- +- 400 ml melk
Voor de cheesecake vulling:
- 500 gram Philadelphia roomkaas (light)
- 250 gram mascarpone
- 120 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille aroma
- Eventueel 2 blaadjes gelatine om het te verstevigen
Voor de bladerdeeg topping:
- 4 plakjes Koopmans bladerdeeg roomboter
- 1 ei
- 1 zakje (+- 125 gram) roze glazuur
Voor de slagroom:
- 250 ml slagroom
- 8 gram klopfix (1 zakje)
- 1 theelepel vanille aroma
- 40 gram kristalsuiker
Bereiding
- Bedek de bodem van een taartvorm (23-24 cm) met bakpapier.
- Maal de koekjes voor de bodem fijn en laat de boter smelten. Meng alles samen en schep alles in de taartvorm. Druk alles aan met de achterkant van een lepel.
- Maak de banketbakkersroom vulling zoals op de verpakking staat vermeld. Je mengt de vulling uit het zakje met de melk. Dit doe je met een mixer of garde. Schep dit mengsel in de taartvorm en verdeel over de bodem.
- Maak nu de cheesecake vulling, door de mascarpone, roomkaas, vanille aroma en suiker te mengen in een kom.
- Als je gelatine toevoegt: vul een bakje met koud water en leg de blaadjes gelatine hierin. (check de verpakking voor vervolgstappen en voeg het dan toe aan het roommengsel)
- Schep het roommengsel nu in de taartvorm. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Laat 4 blaadjes bladerdeeg uit de vriezer zacht worden en leg ze in een vierkant op een bakplaat met bakpapier. Probeer ze (als ze zacht zijn) aan elkaar te drukken, zodat je 1 groot vierkant hebt (in plaats van 4 kleine). Druk de taartvorm voorzichtig in het bladerdeeg en haal ‘m er dan gelijk weer af. Het gaat er om dat je de randen van de taartvorm ziet, zodat je er een rondje uit kan snijden.
- Kluts een ei en smeer het rondje hier helemaal mee in. Verwarm het bladerdeeg zo’n 14 tot 16 minuten op 225 graden in de oven. Blijf het goed checken, want iedere oven verschilt. Het is belangrijk dat het bladerdeeg donkerbruin kleurt. Laat dit nu goed afkoelen.
- Verwarm het roze glazuur zoals aangegeven op de verpakking. (Eerst 5 minuten in een pan met heet water laten liggen en dan openknippen). Verdeel het glazuur over het afgekoelde bladerdeeg. Laat dit goed hard worden en afkoelen.
- Leg het bladerdeeg met glazuur nu op de cheesecake.
- Klop de slagroom stijf met de suiker, vanille aroma en klopfix. Schep alles in een spuitzak (liefst met spuitmondje) en maak mooie toefjes op de taart.
- Je snijdt de taart het beste aan als hij nog in de vorm zit en geen kant op kan.