Na het delen van dit hapje/deze amuse in mijn Instagramstory, ontplofte mijn dm. Iedereen wilde weten of het recept al online stond, dus dan zit er voor mij maar één ding op: het recept uitschrijven.
Zelf had ik eerlijk gezegd nog nooit rösti’s (ronde aardappelkoekjes) gegeten. Ik zag ze bij meerdere foodbloggers online staan en het zag er zó leuk uit, dus daarom wilde ik er zelf ook iets mee maken.
Deze zijn belegd met wat cocktailsaus, eiersalade en Hollandse garnalen. Zelf had ik deze 6 hapjes binnen 2 minuten op. Ik vond het zó lekkker!!!!
6 hapjes
Duur: 20 minuten
Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Ingrediënten
- 6 rösti’s naturel
- 50 gram Hollandse garnalen
- 6 theelepels cocktailsaus
- 2 eieren
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel Dijon mosterd
- Peper en zout
- 8 takjes bieslook
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- Snuf paprikapoeder
Bereiding
- Kook de eieren zo’n 8-9 minuten. Spoel af met koud water en pel ze allebei.
- Prak de eieren in een diep bord of diepe kom en voeg daar de yoghurt, mosterd, peper, zout, kerriepoeder en fijngesneden bieslook aan toe. Bewaar een heel klein beetje bieslook voor de garnering.
- Zet de eiersalade even koud.
- Verwarm de rösti’s in de oven zolang als aangegeven staat op de verpakking. Mijne moesten 16 minuten op 220 graden in de oven.
- Smeer de rösti’s in met wat cocktailsaus en schep daarop de eiersalade.
- Verdeel de garnalen over de rosti’s en garneer met bieslook.