Dit noem je: best of both worlds!
Zelf vind ik álles met pistache lekker, maar ik merk dat ik zeker niet de enige ben. Het lijkt ook alsof alles met pistache viral gaat.
Mijn pistache pasta is 15.000+ keer opgeslagen op Instagram en alle andere recepten met pistache doen het ook goed. Echt bizar, maar zo leuk!
Na het succes van de pasta en het gigantische succes van de pan lasagnes, had ik nu het idee om dit te combineren. Je begrijpt: ge-wel-dig!
4 personen
Duur: 45 minuten
Pistache pesto pan lasagne
Ingrediënten
- 200 gram lasagne all uovo (verse bladen)
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 200 gram pistache pesto
- 200 ml kookzuivel/kookroom
- 250 ml water
- Peper en zout
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 eetlepels pistachenootjes ongezouten
- 2 stracciatella burrata’s
- 150 gram serranoham
- 1 of 2 broodjes/brioche
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze vervolgens in een pan met olijfolie.
- Voeg hier ook de pistache pesto en kookroom aan toe en roer dit goed door elkaar.
- Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout en laat dit even kort pruttelen.
- Snijd de lasagne bladen in blokjes (+- 3 cm bij 3 cm) en voeg deze aan de pan toe. Let op: voeg ze niet tegelijk toe, maar haal ze een beetje uit elkaar. Anders blijft alles vastplakken in de pan.
- Roer even door elkaar en voeg dan het water toe. Laat alles even 20 minuten pruttelen, maar blijf wel roeren, want anders verbrandt de onderkant.
- Verkruimel een broodje en besprenkel met een scheutje olijfolie. Zet vervolgens voor 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verkruimel, als deze afgekoeld is, nog een beetje meer.
- Snijd de pistachenootjes fijn en bewaar nog even voor later.
- Verdeel de serranoham en de burrata over de pan. Bestrooi met de fijngesneden pistachenootjes en broodkruim.
- Garneer met peterselie.
- Bekijk hier de video!