KROKANTE KABELJAUW IN MOSTERDSAUS
Iets wat ik vroeger in een viswinkel veel verkocht en er altijd lekker uit vond zien. Toch heb ik het nooit zelf gemaakt, want mosterd trok mij niet zo. Nu weet ik pas dat er maar weinig mosterd in deze saus gaat. Ik vond het heerlijk en wilde eigenlijk mijn hele bord aflikken.
Alles wat krokant is, is natuurlijk ook lekker. Krokante kip is bij veel mensen bekend, maar krokante kabeljauw is dus ook geweldig en heel makkelijk.
Ik raad het aan om dit met gebakken aardappeltjes of rijst te eten. Hmmmm…
2 personen
25 minuten
Krokante kabeljauw in mosterdsaus
Ingrediënten
- 2x kabeljauwhaas 150 gr p.s.
- 1 ei
- Paneermeel
- Peper en zout
- 1 grote theelepel dijon mosterd
- 250 ml visfond
- 150 ml kookroom
- 1 kleine gele ui
- 2 eetlepels bloem
- Snuf paprikapoeder
- Snuf knoflookpoeder
- Snufje cayennepeper
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden dille
- 1/2 citroen
- 5 cherrytomaatjes
Bereiding
- Strooi wat peper en zout over de kabeljauw en haal de stukken door de bloem. Haal ze vervolgens door een geklutst ei en dan door het paneermeel. Haal de kabeljauw dan nog eens door het ei en paneermeel en bak ze dan om en om krokant in een pan met een laagje olijfolie.
- Snijd de ui fijn en bak in een grote pan met boter. Voeg na 2 minuten de bloem toe en roer even een paar minuten door elkaar.
- Schenk de visfond en kookroom erbij.
- Voeg nu de dijon mosterd, paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout en fijngehakte peterselie en dille toe.
- Knijp een halve citroen uit boven de pan en roer alles goed door elkaar. Laat alles even pruttelen.
- Schep de saus op de borden en leg de stukken kabeljauw erop. Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel deze over de borden.