O. Mijn. God: wat is deze risotto lekker !!!!!
Dit is weer zo’n gerecht waarvan ik hoop dat iedereen ‘m na gaat maken. Ik weet zeker dat zoveel mensen dit lekker vinden. Mijn Italiaanse kipstoof en Italiaanse kipstoofpasta werden ook al zó goed ontvangen.
Bij het proeven vond ik dit recept al geweldig, maar de burrata maakt het voor mij natuurlijk helemaal af.
Deze risotto maakte ik anders dan normaal. Ik voegde de risottorijst pas later toe. Je moet goed blijven roeren, want de rijst moet niet verbranden!
Je maakt deze overigens ook in 1 pan. Dat vind ik altijd een pluspuntje!
4 personen
Duur: 45 minuten
Italiaanse kipstoof risotto met burrata
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- Klont boter
- 750 gram kippendijen
- Peper en zout
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram magere spekblokjes/spekreepjes
- 450 ml tomatenpassata
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 3 takjes tijm
- 400-500 ml water
- 3 eetlepels strooikaas
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Smelt een klont boter in een pan en bak hier de kippendijen om en om in, zodat alle kanten zijn dichtgeschroeid. Bestrooi met peper en zout.
- Snijd de knoflook, ui en champignons fijn en bak deze samen met de spekblokjes in dezelfde (niet schoongemaakte) pan.
- Voeg hier de tomatenpassata, het kippenbouillon blokje, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en tijm aan toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de kippendijen, risottorijst en het water toe. Blijf regelmatig roeren in de pan, totdat de risottorijst het water heeft opgenomen.
- Je ziet vanzelf wanneer de risotto klaar is. De korrel is dikker en het water is opgenomen in de korrel. Proef of de korrel zacht genoeg is. Is dit niet het geval? Voeg óf nog wat water toe, of een klont boter.
- Voeg nu wat strooikaas toe aan de pan.
- Schep de risotto op je bord en verdeel de burrata erover.
- Garneer met peterselie