GEMARINEERDE, GEROOSTERDE WORTELEN
Hier een heerlijk bijgerecht en ik denk dat iedereen dit lust, ook al hou je niet zo van wortelen.
Deze marinade maakte ik ook eens voor over de pompoen en daar hebben wij het nog steeds wekelijks over. Een vriendin vroeg vorige of ik goed wilde nadenken over een dressing die ik ooit maakte. “Ik weet dat je 1000 recepten heb, maar je maakte ooit iets voor ons en weet je aub nog wat dat was?” Ik hoefde niet eens na te denken en wist gelijk waar het om ging.
Deze gemarineerde wortelen doen het goed als bijgerecht op de kersttafel. Geef iedereen een simpele wortel en al je gasten zullen tevreden zijn. Het hoeft niet altijd moeilijk en luxe. 😉
4-5 personen
Duur: 45 minuten
Gemarineerde, geroosterde wortelen
Ingrediënten
- 600 gram geschilde bospeen
- 6 eetlepels sojasaus
- 2,5 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamolie
- Snuf knoflookpoeder
- Peper en zout
- Handje cashewnoten
- 1 bosui
Bereiding
- Meng de soja, honing, sesamolie en knoflookpoeder in een kommetje. Smeer de bospeen hier mee in. Bewaar wel wat!
- Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier en zet voor 40 minuten in de oven op 180 graden. Zet de laatste paar minuten op grill-stand, maar zorg dat ze niet verbranden.
- Smeer de bospeen vervolgens nog een beetje in met het sojamengsel.
- Garneer met fijngesneden bosui en cashewnoten.