Eiwitrijke pasta pesto met gamba’s

6 februari 2025

Eiwitrijke pasta pesto met gamba’s

Wat dacht je van een pasta pesto die niet alleen gevuld is met penne pasta en saus, maar ook met groenten? Én een pasta pesto die ook nog eens eiwitrijk is…

Spinazie toevoegen aan een pasta, is als je het mij vraagt hetgeen wat je altijd moet doen. Het is zo’n kleine moeite om veel groenten toe te voegen aan een gerecht, zonder dat je het goed proeft.

In een pasta kun je overigens nog veel meer groenten verstoppen. Als je ze dan maar wel fijn snijdt en lang bakt.

Zelf voegde ik na afloop nog een klein beetje cottage cheese light toe aan de pasta, maar dat hoeft niet per sé. (staat niet op video)

Ik gebruik al zolang de pannen van Tefal en ook voor deze pasta waren ze weer perfect. Echt een tipje van mij !!

2 personen

Duur: 30 minuten

Eiwitrijke pasta pesto met gamba’s

Ingrediënten

  • 200 – 250 gram penne pasta
  • +- 150 gram zuivelspread light
  • 1 bol (+-220 gram) mozzarella light
  • 2 tomaten trosjes
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 250 ml kookvocht/pastawater
  • 6 gamba’s per persoon
  • 200 gram spinazie
  • 3/4 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  • Breng een pan met water aan de kook en ko0k de pasta hierin, zolang als aangegeven op de verpakking. Bewaar het kookvocht.
  • Zet de tomaten trosjes voor ongeveer 12 minuten op 190 graden in de oven.
  • Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een pan met olijfolie.
  • Voeg hier ook de fijngesneden courgette en spinazie aan toe. Laat de spinazie slinken.
  • Voeg nu de zuivelspread en pesto toe en schenk dan het kookvocht erbij.
  • Strooi peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden over de pan met groenten en saus en voeg dan de pasta toe. Roer goed door elkaar en laat alles 5-10 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de helft van de mozzarella toe en roer alles nu goed door elkaar, zodat de saus lekker romig wordt.
  • Bak de gamba’s met peper en zout in een aparte pan met een scheutje olijfolie.
  • Schep de pasta op de borden met daarop de tomaatjes, gamba’s en wat overgebleven mozzarella.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies