Bladerdeegpakketje met kruidenroomkaas, brie en asperges

17 november 2024

Bladerdeegpakketje met kruidenroomkaas, brie en asperges

Wat een heerlijk en makkelijk hapje/voorgerecht is dit. Het is niet alleen heel smaakvol, maar staat ook binnen no-time op tafel.

Ik ben echt gek op asperges. In het voorjaar natuutlijk de witte, maar in de winter ben ik tevreden met de groene.

Na het delen van dit recept in mijn Instagramstory, reageerde iemand dat het ook lekker is met ham en dat geloof ik gelijk. Je kan deze dus mét of zonder ham maken. Zelf denk ik dat het een heerlijke toevoeging is!

3 pakketjes

Duur: 25 minuten

Bladerdeegpakketjes met kruidenroomkaas, brie en asperges

Ingrediënten

  • 9 groene asperges
  • 3 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 3 eetlepels Garlan roomkaas kruiden en knoflook
  • 1 punt romige brie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 ei
  • Peterselie (voor garnering)

Bereiding

  • Bak de asperges voor ongeveer 8 minuten in een pan met wat olijfolie. Bestrooi deze met peper en zout.
  • Leg het bladerdeeg op een bakvorm en smeer de ze in met de kruidenroomkaas. Leg hier bovenop een plakje brie, van punt naar punt.
  • Nadat je de asperges gebakken hebt, kun je deze bovenop de brie leggen. Vouw het pakketje dicht door 2 punten naar elkaar toe te brengen.
  • Kluts 1 eitje in een kommetje en smeer alle hapjes hiermee in. Zet ze nu in de oven op 200 graden, totdat het bladerdeeg mooi, goudbruin kleurt. (+- 17-18 min)
  • Garneer met wat paprikapoeder en peterselie.
  • Bekijk hier de video!

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies