Aubergine soep

12 oktober 2024

Aubergine soep

Een soepje op z’n tijd is áltijd goed, toch? Mij maak je er in ieder geval altijd blij mee.

Eigenlijk zou je iedere week een pan verse soep moeten maken, zodat je de dag daarna lekker makkelijk eet. Invriezen is natuurlijk ook een optie, voor als je een keertje makkelijk wil eten.

Ik vind het zo prettig als ik de soep maak en de dag daarna alleen nog hoef op te warmen. Het idee dat ik ‘s middags binnen 5 minuten m’n eten op tafel heb, maakt mij dolgelukkig hahaha.

En oja: de soep is de dag daarna ook altijd lekkerder!

Bij deze aubergine soep wist ik niet wat ik moest verwachten, maar hij is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Super lekker en hartstikke vers.

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 gele ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1,2 liter water
  • Klont boter
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 150 ml kookzuivel

Bereiding

  • Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier, prik met een vork een aantal gaatjes in de groente en besprenkel met wat olijfolie. Zet deze voor ongeveer 25-30 minuten in de oven (Tip: als je de aubergines in de lengte doormidden snijdt en besprenkelt met olijfolie, gaat het nog sneller).
  • Snijd de ui en de knoflook fijn en smelt vervolgens een blokje boter in een diepe pan.
  • Als de aubergines uit de oven komen, kun je deze uitlepelen en samen met de ui en knoflook aan de pan toevoegen. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en daarna ook het water, de groentebouillon, tijm, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  • Laat alles ongeveer een kwartiertje pruttelen en mix daarna alles fijn met de staafmixer.
  • Voeg de kookzuivel toe aan de pan en mix opnieuw met de staafmixer.
  • Schenk de soep in een kommetje en garneer met wat tijm en eventueel wat kookzuivel.
  • Bekijk hier de video!
Aubergine soep

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies